ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών, εκφράζει δημόσια ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ προς την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ»  (μεταλλεία Γερακινής), που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του σχολείου για τη δωρεά ενός ολοκληρωμένου συστήματος υπολογιστή και ενός προβολέα, με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενίσχυση, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, του έργου των εκπαιδευτικών.

Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Μ.Β.Ν.Ε.Ε. είναι μία ιδιωτική μεταλλευτική και βιομηχανική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1959.  Η μεταλλευτική όμως εμπειρία των ιδιοκτητών (Οικογένεια Πόρτολου) στη μαγνησία ανάγεται πίσω στο 1914, όταν ο Ι. Λαμπρινίδης, πρωτοπόρος μεταλλειολόγος, ξεκίνησε την ανάπτυξη και την εκμετάλλευση των περισσότερων μεταλλείων λευκολίθου στην Ελλάδα.

Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ εξειδικεύεται στη μαγνησία.  Η εταιρεία παράγει και εμπορεύεται καυστική μαγνησία, δίπυρο μαγνησία, ωμό λευκόλιθο και βασικά μονολιθικά πυρίμαχα. Σήμερα παράγεται μία ευρύτατη γκάμα ποιοτήτων, η οποία πρακτικά καλύπτει όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείται η μαγνησία.

 

Advertisements